5 saker du kan fixa själv i badrummet – och 5 saker du INTE ska försöka fixa i badrummet

Det finns saker du själv kan fixa i badrummet utan att anlita en expert – och det finns tillfällen du verkligen ska hålla fingrarna borta.

En av Comforts egna specialister och VVS-ingenjör Christer Eklund har full koll.

5 saker du kan fixa själv i badrummet

  1. Rensa vattenlåset. Något du antagligen gör för sällan men som du utan problem kan fixa på egen hand.
  2. Rengöra golvbrunnen. Det är bara att plocka ur insatsen och rengöra ordentligt. Ett smutsigt men enkelt jobb.
  3. Rensa avloppet. Jodå, du kan absolut rensa avloppet om det handlar om enklare rensning och du gör det försiktigt. Läs mer här!
  4. Rengöra kranen. Men du behöver inte stanna vid att polera den, passa på att rengöra strålsamlaren också. Och är den dålig eller gammal kan du passa på att byta den.
  5. Byta lampor. All armatur ska vara gjord för att du relativt enkelt ska kunna byta lamporna. Byt till lågenergilampor om det är möjligt, till exempel led som räcker längre, så slipper du göra det här jobbet ofta.

5 saker du INTE ska försöka fixa i badrummet

  1. Fasta elinstallationer. El i badrummet är verkligen ett område du ska undvika när du har fixarbyxorna på!
  2. VVS-installationer. Har du inte kunskapen ska du inte ge dig på VVS. I dag är det nämligen viktigt att ha intyg på alla renoveringar.
  3. Plattsättning & mattläggning. Även på det här området är det mycket viktigt att ha intyg på renoveringarna.
  4. Rensa större avloppsstopp. Har du inte hela kunskapen om avlopp och hur stopp ska hanteras så är risken stor att du bara göra saken värre. Vill det sig riktigt illa kan du skada rören allvarligt.
  5. Borra in krokar. Låter kanske enkelt men det är extremt lätt att skada tätskiktet på det mest utsatta stället vid duschplatsen. Undvik därför att borra in krokar i duschplatsen/duschutrymmet. Det går på andra ställen om det är tätat med silikon.

Relaterade produkter