6 dåliga badrumsvanor du bör sluta med

Finns det något rum i hemmet som alltid bör hållas riktigt fräscht så är det badrummet. Men det är lätt att göra fel.
Här kommer en lista med sex dåliga badrumsvanor du bör sluta med omgående.

1. Använda sura rengöringsmedel
Natursten, som marmor och granit, är känsliga för syror och därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel. Använd istället skonsamma produkter.

2. Strunta i färgfläcken
Det är dags att färga utväxten och du råkade visst spilla lite hårfärg, men struntar i att ta bort det. Spiller du något med färg i, som smink eller hårfärg, bör du torka bort det omedelbart för det kan orsaka bestående missfärgningar på ytskikt. Vem vill ha en stor brun fläck mitt på badrumsgolvet?!

3. Stänka vatten
Brukar det spruta vatten utanför när du duschar? Då gäller det att vara försiktig så att det inte hamnar vid fönstersmygar, möbler, elkontakter och andra känsliga områden. Annars finns risken för fuktskada, svartmögel, förstörda möbler eller en elolycka.

4. Skura med stålull
Rengör badrummet med svamp och medel som är anpassade för ändamålet. Stålull eller grova delen på disksvampen kan skada ytskikten.

5. Låta bli att torka
Efter duschning eller ett avkopplande bad brukar det för de flesta hamna vatten på golvet. Tar du inte bort det vattnet kan det resultera i fläckar på golvet. Använd därför gärna gummiskrapa efter dig.

6. Inte bry dig om vattenkvaliteten
Vatten är livets källa! Men har du otur kan vattnets kvalitet vara dålig vilket i sin tur kan orsaka missfärgningar. Vid vatten från egen brunn tar du ett vattenprov, ett vattenfilter kan då visa sig bli nödvändigt att installera.

Källa: Christer Eklund, VVS-ingenjör Comfort

Relaterade produkter