Bygga badrum – här är de 6 vanligaste frågorna och svaren

Dags att renovera badrummet eller kanske bygga ett helt nytt? Då har du säkert flera funderingar – precis som alla andra.

Här svarar Comforts badrumsexpert Maja Norén på de 6 vanligaste frågorna vid badrumsbyggen.

1. Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?
Det beror på hur stort badrummet är, samt hur mycket som ska renoveras. Men en normal renovering tar från 20 dagar.

2. Vad kommer det att kosta?
Priset bestäms helt av kundens specifikationer och önskemål. Vill du ha ett exakt pris ska du kontakta din närmaste Comfortbutik – då får du ett fast pris för ett färdigt badrum.

3. Kommer skivorna behållas på väggar och golv?
Nej. Vi på Comfort bygger enligt Säker vattenvägg, där golv och väggar ska förstärkas enligt dagens branschregler. Därför tar vi bort de gamla ytskikten. Vill du veta mer läs här! http://www.sakervatten.se/branschregler/bygg-badrummet-ratt/vatrumsinnervagg

4. Kan jag få tillfällig wc & dusch under byggtiden?
Ja, i villa. Om det finns golvbrunn, och varm- och kallvatten, kan vi ordna både tillfällig toalettstol och duschkabin. I lägenheter kan vi sätta tillbaka toalettstolen vid arbetsdagens slut, med tillfälligt spolande hink.

5. Vilka garantier får jag som kund hos Comfort?
Du har möjlighet att teckna vår Trygghetsgaranti, som gäller vid VVS-installationer och kringarbeten till ett värde av minst ett halvt prisbelopp, och högst tio. Du får ersättning för den självrisk och den värdeminskning/avskrivning som du betalar genom din hem- och villaförsäkring. Garantin gäller i sex år från installationsdagen. En förutsättning för att garantin ska gälla är att din hem- och villaförsäkring omfattar maskin- och vattenskada.

6. Hur fungerar rotavdraget?
Din Comfortbutik har all kontakt med Skatteverket. Du har dock ett eget ansvar att se till att du har rotavdrag att utnyttja.
Läs mer här!

Relaterade produkter