Här är de senaste badrumstrenderna

Badrummet – en vacker och funktionell plats som blir allt viktigare att inreda personligt. Comforts trendexpert Anna Hesselgren har koll på det senaste badrumsmodet:
– I år är det svart som dominerar.Svedbergs_Stil
En oas för själen, så vill många att badrummet ska vara. En plats där du kan ta en paus från den stressande vardagen.
Och det blir allt viktigare att inreda badrummet personligt, med föremål som traditionellt inte behöver höra hemma där.
Anne Hesselgren är trendexpert och ägare på företaget Kom, men tar också fram nya koncept för Comfortsbadrumslösningar. Hon ser tre tydliga trender för badrum just nu: industriell, romantisk och skandinavisk stil.
– Allt fler vågar sig på en rå, industriell stil med betong, rostfritt stål och mässingdetaljer. Andra satsar på mer färg och i år är det svart som dominerar. Då kan du välja att ha ett häftigt, marockanskt golv till det, säger Anne Hesselgren.

Det råa möter det mjuka
– På inredningsdetaljer ser jag mycket pastelltoner i grönt och blått. Jag tycker inte att man behöver vara försiktig med att mixa de mjuka pastellerna med det råa industriella. Det kan bli en riktigt häftig kontrast! säger hon.
Hon berättar också naturen och renheten från gamla spabadhus är en stor inspiration för badrumsutformare.
– Det handlar om att försöka kombinera många olika element. Metaller med mässing, halvt kaklade och halvt målade väggar eller mönstrade golv, är några exempel på badrumstrender just nu, säger Anne Hesselgren.

”Våga vara kreativ”
För att få till badrummet precis så som du vill ha det är det viktigt att utgå från dina egna förutsättningar.
– Comfort utgår från kundens individuella förutsättningar och stil, och erbjuder kompletta badrumslösningar, säger Anne Hesselgren och tillägger:
– Det finns också enkla knep du kan ta till för att badrummet ska kännas stilrent. Tänk på förvaringen. Onödiga föremål ska vara dolda för att få en mindre stökig känsla i badrummet.
Men våga vara kreativ, menar hon.
– Vi är så vana vid vad som räknas som badrumsinredning – men det funkar alldeles utmärkt att ta in andra accessoarer som växter, ljusstakar, inramade bilder och vaser. Använd trendiga pastellfärger på handdukarna. Låt fantasin flöda.

Relaterade produkter