Lyxa till din gästtoalett

En gästtoalett glöms lätt bort bland andra inredningsprojekt. Men med 6 knep kan du förvandla den till en unik plats.
– Det är bara din fantasi som sätter stopp, säger Anne Hesselgren, trendexpert hos Comfort.

Anne Hesselgren är trendexpert och ägare av företaget Kom, men tar även fram nya koncept till Comforts badrumslösningar. Här guidar hon dig rätt i djungeln av färger, tapeter och material – och hjälper dig att lyxa till din gästtoalett i 6 steg.
– Gästtoaletten är ofta liten men det behöver inte hindra dig från att vara kreativ. Släpp loss fantasin, säger Anne Hesselgren.

1. Hitta en unik tapet
– Många gästtoaletter är vita och kala vilket skapar en avskalad känsla. Våga därför använda tapeter med stora mönster för att ge en känsla av att rummet är större, säger Anne Hesselgren.

2. Fräscha upp wc-stolen
Wc-stolen är kanske den tråkigaste möbeln i hela huset – men en av de lättaste att styla om.
– Fräscha upp wc-stolen med en ny toalettsits. Du kan lätt få en lyxigare känsla i badrummet genom att byta ut en sits i mjukplast mot en i trä eller hårdplats med mjuk stängning, säger Anne Hesselgren.

3. Byt blandare
En blandare kanske betraktas som en detalj i badrummet men kan faktiskt vara det som sätter den sista touchen på ett fulländat badrum.
– Det finns många färger på blandare ute på marknaden i dag. Byt ut den mot en kopparfärgad, guldig eller varför inte svart. Det är viktigt att tänka på detaljerna.

4. Skapa rymd med speglar
– På en liten toalett är det smart att använda en stor spegel på en av väggarna. Och har man lågt i tak kan man dessutom ha en spegel även i taket. Det skapar extra rymd i ett litet rum, säger Anne Hesselgren.

5. Hitta exklusiva detaljer
Skapa hotellkänsla och ge din gäst en extra lyxig upplevelse! Det behöver inte alls vara svårt att få till den atmosfären hemma.
– Rama in handfatet med mosaik, satsa på ett specialdesignat handfat och förgyll med lyxiga detaljer – doftljus, korgar i hårdare material och skinande handduksringar.

6. Välj rätt färg
– I dag går många svenska badrum i svart – det har blivit det nya vita när det kommer till badrum. Mörka väggfärger gör att rummet upplevs som mer omhuldande och ombonat. Däremot öppnar ljusa färger upp rummet, så tänk på att skapa kontraster mellan ljusa och mörka element.
Och välj gärna ett mönstrat golv till det, så syns smutsen mindre, säger Anne Hesselgren.

Relaterade produkter